zmrzlina-z-opocna-text zmrzlina-z-opocna-logo

PRO NOVÁČKY


Pokud se rozhodnete odebírat od nás zmrzlinu, není zde limit odběru. Můžete si tak od nás odebrat celé kartony či jen vyzkoušet některé směsi.

V případě, že odebíráte směs od jiného výrobce a chtěli byste vyzkoušet naši směs, neváhejte nás kontaktovat a my vám přivezeme vzorky na vyzkoušení, které nebudou mít vliv na vaše rozhodnutí, pokud si budete přát zůstat u svého výrobce.

Není zde ani podmínka, že musíte mít od nás stroj. Můžete si vybrat ze široké škály zmrzlinových strojů a výrobníků tříští. My vám však s výběrem vhodného stroje rádi poradíme. U nás také obdržíte slevu při koupi zmrzlinových strojů značky Carpigiani.





Úspěšný zmrzlinář


Místo – mít dobré místo se zdá být alfa omegou tohoto podnikání, avšak není to nutnou podmínkou. Z našich zkušeností distributora víme, že ne každé frekventované místo je sázkou na jistotu. Důležité je mít kvalitní zmrzlinu a udělat ze svého stánku místo, které budou ostatní doporučovat. Za skvělou zmrzlinou stojí tři hlavní faktory:

1) Zmrzlinový stroj


Na trhu existuje celá řada výrobců a pronajímatelů zmrzlinových strojů. Dle našich zkušeností se mezi nejkvalitnější řadí stroje italských výrobců.
Doporučujeme většinou jedničku na trhu – italské stroje Carpigiani. Cena zmrzlinových strojů Carpigiani se pohybuje od 350 000 Kč, cena odpovídá kvalitě. Čím kvalitnější stroj, tím nižší výrobní náklady na jednu zmrzlinu.
Hodně záleží na výtoči zmrzliny, avšak u nových zákazníků se tato výtoč dá pouze odhadovat. V naší kalkulačce však můžete zjistit, že při výtoči zhruba 115 ks zmrzliny za den bude celkový sezónní zisk 358 313 Kč. Investice do kvalitního stroje se Vám tak vrátí při této výtoči již v prvním roce. Cena čínských strojů se pohybuje od 60 000 Kč, cena odpovídá kvalitě. Kvalitní stroj vám udělá úplně jinou zmrzlinu. Poznáte to na první ochutnání. Poruchovost stroje je podstatně nižší, zamezíte tím nepravidelnosti prodeje zmrzliny. Při větší výtoči stroj nezamrzne a netvoří krystalky ledu ve zmrzlině. Po nalití zmrzlinové směsi do stroje můžete okamžitě během několika sekund točit. Úspora elektřiny. Kvalitní zmrzlinové stroje pracují jen několik hodin denně, zbytek dne udržují stálou teplotu. Kvalitní zmrzlinové stroje si drží svou hodnotu. Až budete chtít vyměnit stroj, bude pro vás lehčí prodat kvalitní stroj, než čínský.

2) Zmrzlinová směs


Kvalitní směs dodává zmrzlině chuť a strukturu. Vzhledem k lehké manipulaci a výrobě ušetří zmrzlinářům práci. V kombinaci se strojem ušetří i značné náklady při výrobě.

3) Obsluha


Obsluha je nesmírně důležitá při prodeji zmrzliny. Prodej zmrzliny vzrůstá s velikostí úsměvu prodávajícího, jelikož jak každý ví, úsměv nic nestojí.







Základní požadavky

Legislativní požadavky:


Na činnost provoz točené zmrzliny doporučujeme řemeslnou živnost v oboru pekař-cukrář. Lze využít i řemeslnnou živnost obor hostinská činnost. Podmínkou je vyučení v oboru, 6 let potvrzené praxe, nebo garant, který splňuje dříve uvedené podmínky. Více v Živnostenském zákonu, nebo je vhodné se informovat na příslušném Živnostenském úřadě.

Hygienické požadavky:


Ohledně hygieny máte povinnost oznamovací, pokud jde o nový provoz. Pokud už provoz existuje a začnete točit zmrzlinu, máte povinnost oznámit rozšíření provozu. Provozovatel za všech okolností, i pokud je řádně zaměstnán, musí vše oznámit i na odbor sociální a zdravotní péče, kde mu budou vyměřeny platby související s jeho podnikáním.

Vybudování stánku:


tekoucí pitná voda – studená, teplá elektřina – 230 V, 400 V (dle typu stroje) dřez umyvadlo pracovní plocha – není stanovena velikost, většinou stačí pracovní deska jako v menší kuchyňce prostory omyvatelné vodou – nemusí být kachličky, ale stačí omyvatelná barva, tak aby splňovala požadavek na styk s potravinami prostor pro skladování zboží – nemusí být velký, stačí oddělený, např. o velikosti 50 x 100 cm další požadavky – dle vyjádření hygieny v daném místě – odbor Hygiena výživy malá lednice větrání (odvod teplého vzduchu) stánek musí splňovat nařízení EP 852/2004 o hygieně potravin provozovna musí mít zpracované HACCP, provozní a sanitační řád, revize elektro